Zalenoverzicht

Het Dorpshuis beschikt over diverse zalen welke hieronder beschreven worden. De plattegronden zijn eveneens als Pdf-bestanden beschikbaar via de volgende links.

Barruimte

Hart van het dorpshuis is de barruimte. Via de ingang komen alle bezoekers in deze ruimte. Door de gezellige sfeer verblijven de gebruikers voor en na hun activiteiten in deze barruimte. Daarnaast vinden steeds meer mensen de weg overdag om gewoon een kopje koffie te komen drinken. Ook bezoekers van de nabij gelegen Mariakapel zijn hier welkom. U kunt terecht zonder afspraak, als u met een groep komt is het fijn als u ons tevoren even telefonisch, of via het contactformulier op deze website, informeert.

Centraal punt in deze ruimte is de moderne en ruime bar, uitgerust met een tap installatie en koelkasten om uw drankje lekker fris te houden. U kunt plaats nemen aan de bar op een van de design krukken of als u liever plaats neemt aan een tafel met stoel dan is dit mogelijk met onze comfortabele stoelen. De ruimte is feitelijk de verbinding tussen de ‘oudbouw’ en de ‘nieuwbouw’. Om dit te accentueren is veel glas gebruikt bij de bouw van deze ruimte. Bij de bar ziet u de oude kloostermuur, daartegenover de met lei afgewerkte gevel van het nieuwe deel.

Ontmoetingszaal

De ontmoetingszaal is zeer geschikt voor vergaderingen, kaarten, bridge, etc.. Ook het Eetpunt en de werkgroep ZES maken gebruik van deze zaal.
In de zaal hebben gebruikers, indien gewenst, de beschikking over een laptop met beamer en een geluidsinstallatie met twee draadloze microfoons.
De bar is uitgerust met een royaal werkblad, een koeling voor drank en er kan gebruik worden gemaakt van de vaste tap installatie. De aanwezige tafels en stoelen kunnen in diverse opstellingen neergezet worden.

De ontmoetingszaal is gelegen in een oud deel van het klooster, in een ver verleden was in deze ruimte de meisjesschool gehuisvest.
Aan het plafond boven de bar hangt een authentiek wiel dat gebruikt werd in het klooster om wasgoed naar boven te takelen. Naast de bar is een trap uit het klooster opnieuw gebruikt zodat een stukje historie van het klooster bewaard blijft.
Op de vloer ligt voor een deel marmoleum en in een ander deel tapijttegels. De zaal is in totaal 140 m2 groot en wordt per uur verhuurd.

Biljartruimte

In de biljartruimte, die in open verbinding staat met de ontmoetingszaal, staan twee biljarts opgesteld. Beide biljarts worden goed onderhouden en geregeld voorzien van een nieuw laken.
Om de stand bij te houden is voor elk biljart een digitaal scorebord met afstandsbediening beschikbaar. In tegenstelling tot de ontmoetingszaal heeft deze ruimte een verlaagd plafond. Teven is deze ruimte voorzien van zachte tapijttegels.

Vergaderzalen

Het dorpshuis beschikt over twee vergaderzalen welke per dagdeel worden verhuurd. Beide zalen zijn voorzien van comfortabele stoelen, keurige tafels, een dressoir en een whiteboard.
Beide vergaderzalen zijn naast elkaar gelegen en zowel apart als gecombineerd te gebruiken door de vouwwand die de zalen van elkaar scheidt te openen. De deuren die toegang bieden tot de vergaderzalen zijn originele deuren uit het klooster. De wanden zijn strak afgewerkt, in het systeem plafond is TL verlichting gemonteerd.

Vergaderzaal 1 is 29 m2, vergaderzaal 2 is 25 m2, samen dus 54 m2. In beide zalen staan tafels met een afmeting van 1,60 x 0,80 m en een hoogte van 73 cm. Van de comfortabele massief beuken stoelen is zowel de rugleuning als de zitting bekleed. Op de vloer liggen tapijttegels.
De zalen zijn bij uitstek geschikt voor vergaderingen van bijvoorbeeld een bestuur, cursussen en andere overleg bijeenkomsten.

Evenementenzaal

Direct naast de barruimte is de evenementenzaal gelegen. De zaal heeft deze naam gekregen omdat de zaal bij evenementen samengevoegd kan worden met de gymzaal en/of de barruimte. De vouwwand tussen de gymzaal en de evenementenzaal kan helemaal open, de gymzaal ligt 80 cm lager. Ook de glazen wand tussen de barruimte en de evenementenzaal kan helemaal open. De zaal heeft een oppervlakte van 100 m2, de hoogte van de zaal is ruim 6 meter. Op de vloer in deze zaal ligt marmoleum waardoor deze onder meer geschikt is voor oefenavonden van de dansmariekes en majoretten. Ook koren en muziek groepen maken graag gebruik van deze zaal. Gebruikers hebben de beschikking over een aantal tafels en stoelen. Deze stoelen zijn koppelbaar zodat zij bij grotere evenementen gebruikt kunnen worden voor het publiek. De wanden zijn afgewerkt met akoestisch materiaal, de ramen geven een uitzicht op de tuin achter het klooster. De zaal is voorzien van een beweegbare truss die onder andere gebruikt kan worden voor het ophangen van sfeerverlichting. Tevens kan deze zaal voorzien worden van een geluidsinstallatie.

Podiumzaal

Afgescheiden van de gymzaal met een vouwwand is de podiumzaal 80 cm hoger gelegen dan de gymzaal. De zaal is voorzien van toneelgordijnen, de wanden zijn afgewerkt met akoestisch materiaal. De zaal heeft diverse gebruiksmogelijkheden, er zijn stoelen en tafels beschikbaar die in verschillende opstellingen gebruikt kunnen worden. Voor evenementen is er een vaste kabel verbinding met de regiekamer. De zaal heeft een oppervlakte van 70 m2, op de vloer ligt een zogenaamde Sportvloer.

Speelzaal

De speelzaal is feitelijk geen onderdeel van het dorpshuis maar van de school. Echter indien voor evenementen gewenst kan deze zaal samengevoegd worden met de podiumzaal door de vouwwand te openen en op te bergen in een speciale nis.
Aan het plafond in deze zaal is een spanplafond gemonteerd op een beweegbare truss. Hierdoor kan het plafond bij evenementen omhoog worden gehesen, terwijl de kleuters in een niet al te hoge zaal kunnen spelen. Samen met de podiumzaal wordt de beschikbare ruimte 76 m2.

Gymzaal

Geïntegreerd met het Dorpshuis bevindt zich de gymzaal van de school. Het gebruik van de gymzaal door de school is uiteraard de hoofdfunctie. Echter buiten de schooltijden of op tijden dat de school de gymzaal niet nodig heeft, kan deze zaal voor meerdere doeleinden ingezet worden. De zaal is voorzien van meerdere takelpunten ten behoeve van evenementen. Deze gymzaal mag gerust het toonbeeld van het multifunctionele karakter van deze accommodatie genoemd worden.

Scroll to top